Nové

ŽIVOT PANNY MÁRIE VO VIDENIACH BLAHOSLAVENEJ ANNY KATARÍNY EMMERICHOVEJ

ŽIVOT PANNY MÁRIE VO VIDENIACH BLAHOSLAVENEJ ANNY KATARÍNY EMMERICHOVEJ

978-80-8191-432-4

11,90 €

Porovnať

Táto kniha sa zrodila zo spolupráce nemeckej stigmatizovanej rehoľníčky Anny Kataríny Emmerichovej (1774-1824) a talianskeho básnika Clemensa Brentana (1778-1842). Anna sa narodila ako dcéra chudobných poľnohospodárov. Ako dieťa mala veľmi detailné videnia o živote Panny Márie, Ježiša, svätých a počas posledných 6 rokov života, kedy bola pripútaná ku posteli, požiadala Clemensa Bretana, aby vierohodne spísal jej spomienky.

Život Panny Márie začína rozprávať príbeh o predkoch Panny Márie, zvestovaní, narodení Mesiáša... S veľkým množstvom detailov rozpráva príbeh o Jozefovi a jeho rodine, o manželstve s Máriou, o ranom živote Vykupiteľa, o úteku do Egypta a o návrate do Nazareta, ku ktorému došlo, keď mal Ježiš 8 rokov. V záverečnej časti sú rozobraté posledné roky života Božej Matky, ktoré prežila v Efeze, kde ju Ján vzal po ukrižovaní.

Mystické videnia Anny Kataríny Emmerichovej vedú čitateľa k bližšiemu nahliadnutiu k evanjeliám, spoznaniu osôb, ktoré majú v pláne spásy nenahraditeľné miesto, a tým k hlbšiemu meditovaniu nad tajomstvom viery.

Vydavateľ: Dobrá kniha, Trnava
Rok vydania: 2024
Počet strán: 274
Jazyk: slovenský
Vydanie: druhé
Väzba: lamino pevná
Stav: nová

Odporúčané produkty

Product successfully added to the product comparison!